Kraftigt åskväder i skärgården men lugnare ute på sjön

Trots den kraftiga åskvädret i skärgården desto betydligt lugnare vecka på sjön enligt SSRS (Sjöräddningssällskapet) rapporteringen. 

Ingen har väl kunnat undgå det åskoväder som drabbade skärgårdsborna för knappt två veckor sedan. Bland annat fick RS Dalarö göra en utryckning efter att en mindre segelbåt drivit upp på land. Detta på grund av att motorn inte orkade stå emot den kraftiga vinden. Därför är det inte så konstigt att många valt att hålla sig hemma under veckan som varit. Detta har också inneburit en lugnare vecka för sjöräddningssällskapet.

– Det har varit en sjöräddning med en katamaran som hade slagit runt. Men de var väldigt erfarna och lyckades till slut vända den själva så det slutade bra, säger Patrik Berglund på RS Dalarö.

Annars har veckan varit relativt lugn berättar han.

– Det har varit fyra sjuktransporter och lite medlemsuppdrag men det har kanske minskat något. Det märks väl att folk har börjat komma tillbaka till jobbet, så lite färre sådana uppdrag har vi haft.

På RS Ornö har man i princip inte fått in några larm över huvud taget.

– Det har knappt varit några utryckningar alls, åtminstone inget av dignitet. Ett rigghaveri var väl det svåraste men det har varit osedvanligt lugnt, säger Tobias Walestrand som är stationsansvarig.

Han menar att det inte bara gäller den här veckan, utan de senaste månaderna i ytterskärgården ska ha varit ovanligt lugna.

– Det har varit extremt lite båtar i vikarna och så har det varit nästan hela sommaren.

Källa

spot_img

Populär

Mer som detta

Preliminära resultat av folkomröstningen om hemtjänsten

Vi har nu de preliminära resultaten från folkomröstningen om...

Felaktigt beslut om hemtjänst i Nynäshamn upphävt av Förvaltningsrätten

En grupp invånare i Nynäshamn, har framgångsrikt överklagat ett...

EU-valet och Folkomröstningen 9 juni 2024

Hej alla invånare och radiolyssnare i Nynäshamns kommun! Vi på...

Rapport: Varför Företagare Står Maktlösa mot Skatteverket

Företagare har i stort sett ingen chans att överklaga...