Rödgröna skär i vårdval i Stockholm – risk för högre kostnader och köer

Den rödgröna ledningen i Region Stockholm avser att avveckla minst 13 vårdval i området. Flera företag inom vården varnar dock att detta beslut kan orsaka stigande utgifter och förlängda väntetider. Jens Eriksson, som är verkställande direktör på Aleris Sverige, uttrycker att vårdvalen erbjuder ett effektivt sätt att använda skattepengar, eftersom de ger mycket vård för de investerade medlen.

– Tänk allt som händer i ett barns liv som får vänta i 24 månader på att starta en utredning! Du kanske är en tioåring som inte klarar mellanstadiet, då ligger du efter redan i början av högstadiet. Om du inte kommer ifatt under högstadiet och går ut nian utan fullständiga betyg, då tycker jag att vuxenvärlden har utsatt barnet för ett framtida utanförskap.

Det säger Filippa Reinfeldt, tidigare sjukvårdslandstingsråd i Stockholm mellan åren 2006 till 2014, till TN och berättar varför införandet av Vårdval Logopedi år 2008 berör henne extra mycket. Det tog bara ett år innan kötiden för dyslexiutredningar för skolbarn hade minskat från två år till tre veckor efter införandet av vårdvalet.

Läs mer: HÄR

spot_img
spot_img

Populär

Mer som detta

Högt antal A-traktorer underkända vid besiktning

En rapport från P4 Kalmar avslöjar att en betydande...

Sveriges vägar i förfall: Expert larmar om ökande potthålsproblem

Alarmrapporter strömmar in från hela Sverige. Enligt experter faller...

Trots motstånd från männen, startade hon företaget.

Helena Samsioe, känd som Sveriges drönardrottning, har snabbt lockat...