Okända myndigheter avslöjade i regeringens senaste granskning

Här presenteras de myndigheter som varken du eller regeringen hade kunskap om tidigare. Regeringen är för närvarande i processen att utvärdera antalet statliga organ inom landet. Under denna granskning har man funnit 25 tidigare okända myndigheter.

– De 25 nämndmyndigheterna har flugit under radarn lite och det är bra att vi har hittat dem. Nu kommer de att ingå i vår översyn, säger Lovisa Boström, utredare på Statskontoret till Expressen.

Enligt regeringen är det vanligt att nämndmyndigheter saknar egen personal. Det totala antalet myndigheter i landet är, med de 25 ”nya”, 367. Regeringen har sedan tidigare föreslagit en sammanslagning av olika myndigheter.

– Självklart finns det också fler myndigheter som vi inte vet om. Men det gjorde mig också ännu mer övertygad om att det regeringen nu gör för att se över myndighetsstrukturen är helt rätt. När vi inte ens har koll på vilka myndigheter vi har är det i sig ett tecken på att myndighetsstrukturen är lite för spretig, och att det finns goda förutsättningar att minska antalet myndigheter, säger civilminister Erik Slottner (KD) till Expressen.

Läs mer: HÄR

spot_img

Populär

Mer som detta

Militärutgifterna fortsätter att stiga i spår av ökad osäkerhet

År 2023 spenderade världen 2443 miljarder dollar på militär,...

Campus Nynäshamn startar en ny utbildning inom marinel.

Campus Nynäshamn tar ännu ett steg mot att stärka...

Carina Lundberg Uudelepp ny kommundirektör i Nynäshamns kommun

Nu är det bestämt att Carina Lundberg Uudelepp blir...

Medieinvesteringarna stiger i mars – digitala plattformar når rekordnivåer

Under mars månad ökade pengarna som satsas på reklam...