Ny rapport avslöjar en kraftig ökning av sjuklönekostnader för företag.

Korttidsfrånvaron på grund av sjukdom håller sig fortfarande på en hög nivå efter pandemins slut. Senaste ekonomiska uppgifter visar på en ökning med 27 procent i kostnader för sjuka anställda hos företag sedan pandemin började. ”Det är något som man bör ha koll på”,” säger Peter Abrahamsson från Försäkringskassan till TN.

Kortidssjukfrånvaron är fortsatt hög efter pandemin. Nya siffror visar att företagens kostnader för sjuka medarbetare har ökat med 27 procent sedan innan pandemin. ”Det är något som man bör ha koll på”, säger Peter Abrahamsson, analytiker på Försäkringskassan, till TN.

Året innan pandemin, 2019, rapporterade företagen sammanlagt en kostnad för korttidssjukfrånvaron 24 miljarder kronor. Under pandemiåren 2020 och 2021 steg den till 32,5 respektive 34,5 miljarder kronor. Det visar statistik som Försäkringskassan får från Skatteverket.

Men trots att pandemin har klingat av har sjuklönekostnaderna inte gått ner. Det senaste året, från och med september 2022 till och med augusti 2023, uppgick företagens kostnader för korttidssjukfrånvaro till 33,9 miljarder.

…..

Läs mer här Högre kostnader för arbetsgivare

spot_img
spot_img

Populär

Mer som detta

Högt antal A-traktorer underkända vid besiktning

En rapport från P4 Kalmar avslöjar att en betydande...

Sveriges vägar i förfall: Expert larmar om ökande potthålsproblem

Alarmrapporter strömmar in från hela Sverige. Enligt experter faller...

Trots motstånd från männen, startade hon företaget.

Helena Samsioe, känd som Sveriges drönardrottning, har snabbt lockat...