Lista: Dessa skatter höjs i det dolda – Logiken bakom är svår att greppa

Regeringen lovade ett stopp för skattehöjningar under valet, men verkligheten har visat sig vara annorlunda med flera ökningar. ”Om det fanns en politisk ambition, kunde mer ha åstadkommits,” påpekar nationalekonomen Jacob Lundberg. Samtidigt ökar kritiken, särskilt mot elskatten och de höga skatterna på arbete.

Regeringen gick till val på ett ”skattehöjarstopp”, men hittills har det i flera fall blivit tvärtom. ”Om den politiska viljan finns hade man kunnat göra mer”, konstaterar nationalekonomen Jacob Lundberg. Samtidigt växer kritiken mot framför allt elskatten och höga skatter på arbete.

”Det får vara nog nu”, dundrade Ulf Kristersson (M) när han debatterade skatter i valrörelsen. Om hans regering fick väljarnas förtroende skulle det vara slut på skattehöjningar, hette det. Och när det väl blev dags för regeringsbildning pratades det om sänkningar av bland annat elskatten och skatten på ISK-konton.

Hittills har leveransen dock varit ganska begränsad. Regeringen har meddelat att skatten på plastpåsar ska avskaffas och att drivmedelsskatten ska sänkas, och dessutom aviserat både ett nytt jobbskatteavdrag och en förstärkning av grundavdraget för äldre.

För mer info och vidare läsning tryck : HÄR

spot_img

Populär

Mer som detta

De nya fattigpensionärerna – Beroende av sina barn

Man trodde att de äldsta kvinnorna, som hamnat i...

Preliminära resultat av folkomröstningen om hemtjänsten

Vi har nu de preliminära resultaten från folkomröstningen om...

Felaktigt beslut om hemtjänst i Nynäshamn upphävt av Förvaltningsrätten

En grupp invånare i Nynäshamn, har framgångsrikt överklagat ett...

EU-valet och Folkomröstningen 9 juni 2024

Hej alla invånare och radiolyssnare i Nynäshamns kommun! Vi på...