Från vision till verklighet: ViLirare leder vägen för fotbollens framtid

ViLirare initiativ växer! Med en imponerande skara av 600 ambassadörer, 14 guldbollvinnare,         7 diamantbollvinnare, 12 förbundskaptener, och en UEFA-president bland sina stödjare och medarbetare, fortsätter ViLirare att etablera sig som en kraftfull aktör inom svensk fotboll.

Denna mångsidiga grupp av högprofilerade individer från olika delar av fotbollsvärlden understryker den breda påverkan och det engagemang som ViLirare har lyckats generera. Genom att samla en sådan diversifierad och talangfull samling av fotbollsprofiler, speglar ViLirare sitt djupa engagemang för att främja fotbollen, stärka gemenskapen och inspirera till positiv förändring inom sporten. Denna dynamiska utveckling av initiativet pekar på en ljus framtid för ViLirare, där deras arbete och påverkan bara fortsätter att växa.

ViLirare är en organisation som grundades den 10 juli 2014 och senare blev en stiftelse den 4 december 2019.

Deras huvudsakliga mål är att stödja och utveckla fotbollen genom att erbjuda stipendier till individer, föreningar eller organisationer som bidrar till sportens utveckling, både sportsligt och kulturellt.

Stiftelsen ViLirare är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar mot all form av diskriminering och verkar över hela Sverige. Deras verksamhet finansieras genom donationer, bidrag och olika aktiviteter, med målet att stödja fotbollen och dess positiva värderingar. (Klicka länken Om Stiftelsen | ViLirare)

Klicka på bilden och läs broschyren

En av de huvudsakliga aktiviteterna som ViLirare anordnar är deras årliga fotbollskollo, som erbjuder en vecka fylld med fotbollsträning, teori, och andra roliga aktiviteter. Kollot för 2024 är planerat att hållas från den 30 juni till den 5 juli på Hammarens IP i Mariefred. Det är öppet för tjejer och killar födda 2011–2012, med en kostnad på 4200 kr per deltagare. Priset inkluderar alla måltider, flera träningssessioner per dag, aktiviteter, en tränings- och fritidströja, en NIKE-boll, vattenflaska, diplom, och mycket mer. Fotbollskollot betonar också vikten av goda värderingar genom sitt unika koncept ”TRÄNA-ÄTA-TÄNKA-VARA”, vilket omfattar inte bara fotbollsträning utan även utbildning i kostlära, mental träning, och att vara en god lagkamrat. (Klicka länken Fotbollskollo | ViLirare).

Stiftelsen ViLirare och dess fotbollskollo är exempel på hur organisationen arbetar för att främja en positiv och inkluderande miljö inom fotbollen, där varje individ blir sedd och motiveras att utvecklas. Genom sina stipendier och aktiviteter som fotbollskollot, strävar ViLirare efter att bidra till sportens utveckling på ett sätt som omfattar både sportsliga och humanitära aspekter.

I år är en betydande milstolpe för stiftelsen ViLirare, då organisationen firar sitt 10-årsjubileum den 10 juli 2024. Sedan starten 2014 har ViLirare varit en drivkraft i att främja och utveckla fotbollen i Sverige, genom att erbjuda stipendier och arrangera aktiviteter som deras årliga fotbollskollo. Deras insatser under det senaste decenniet har bidragit till att skapa en mer inkluderande och positiv miljö inom sporten, vilket understryker deras engagemang för fotbollens utveckling både på och utanför planen. Jubileet är inte bara en tid för reflektion över de framgångar och framsteg som uppnåtts, utan också en möjlighet att blicka framåt och fortsätta arbetet med att stödja och inspirera kommande generationer av fotbollsspelare.

Text:Tiina Tsiouras

Bild: ViLirare

Lär mer : HÄR

Så här lätt blir du bidragsgivare till ViLirare-stipendiet.

– Öppna din swish-app
– Scanna QR-koden nedan eller knappa in 123 406 22 95
– Välj nytt belopp (om du vill bidra med mer än 100 kronor)
– Ange din mailadress i meddelanderutan

spot_img

Populär

Mer som detta

Militärutgifterna fortsätter att stiga i spår av ökad osäkerhet

År 2023 spenderade världen 2443 miljarder dollar på militär,...

Campus Nynäshamn startar en ny utbildning inom marinel.

Campus Nynäshamn tar ännu ett steg mot att stärka...

Carina Lundberg Uudelepp ny kommundirektör i Nynäshamns kommun

Nu är det bestämt att Carina Lundberg Uudelepp blir...

Medieinvesteringarna stiger i mars – digitala plattformar når rekordnivåer

Under mars månad ökade pengarna som satsas på reklam...