För en jämlik hemtjänst i hela Nynäshamn! – (Video)

Idag besökte jag Ösmo centrum, där en passionerad grupp invånare tog initiativet för att säkerställa att kommunal hemtjänst finns tillgänglig i alla delar av vår vackra kommun och inte bara i dess centrala delar. Detta initiativ växer snabbt, med hopp om att omvandla det till en folklig rörelse.

Vad är anledningen? De driver nu ett folkinitiativ med syftet att utlösa en folkomröstning om saken. För att göra detta behöver de samla in 2300 namnunderskrifter från röstberättigade invånare som är folkbokförda i Nynäshamns kommun.

När jag var där tog jag tillfället i akt att intervjua några av dessa engagerade medborgare. Deras berättelser, passion och orsaker till varför de kämpar för denna förändring är verkligen inspirerande. Intressant nog, närvarade även några politiker från oppositionen, vilket ger en extra tyngd till denna viktiga fråga. Allt detta kommer ni kunna se i vår video

Om du känner att detta är en rättvis kamp värd att stödja, ta ställning. Dessa invånare kommer att vara ute och knacka på dörrar samt stå på offentliga platser för att samla in underskrifter. Och om de inte har nått fram till just din adress än, oroa dig inte. Skicka ett PM, så kommer de direkt till dig.

För mer information följ länken : Folkomröstning för kommunal hemtjänst i hela vår kommun | Facebook

Låt oss tillsammans arbeta för en mer jämlik och inkluderande hemtjänst i Nynäshamn!

Text : Georgios Tsiouras

spot_img
spot_img

Populär

Mer som detta

Högt antal A-traktorer underkända vid besiktning

En rapport från P4 Kalmar avslöjar att en betydande...

Sveriges vägar i förfall: Expert larmar om ökande potthålsproblem

Alarmrapporter strömmar in från hela Sverige. Enligt experter faller...

Trots motstånd från männen, startade hon företaget.

Helena Samsioe, känd som Sveriges drönardrottning, har snabbt lockat...