En Festlig Kväll med Babords Halsar i Sorunda Kyrka

I hjärtat av Sorunda, bjöd Babords Halsar på en förtrollande musikupplevelse i den historiska Sorunda Kyrka.

Som en del av Nynäshamns rika kulturtradition har Babords Halsar under ledning av dirigenten Svante Lööf och med stöd av den andra dirigenten Birgitta Georgén blivit en symbol för musikalisk mångsidighet och kreativitet. Kören, som grundades 1944, har genom åren vuxit till att bli en av de mest uppskattade musikaliska grupperna i regionen. Med sina 30 medlemmar, har kören utvecklat en unik stil som omfattar allt från svenska folkmelodier till modern pop och rock.

Lukas Sköld gästsolist, var med och sjöng på ett sätt som verkligen fångade alla i publiken.

Yvonne Westing Dahl spelade piano, Ronny Algerydh spelade bas och Leif Jansson spelade trummor. Tillsammans gjorde de musiken rik och varierad. Monica Ahlenius läste upp dikter. Dessa dikter tillsammans med körens musik gjorde kvällen mycket speciell. Det berörde många i publiken. Julkonserten gjordes i samarbete med ABF Södertörn.

Denna kvälls konsert var inget undantag. Den började med stämningsfulla traditionella julsånger som fyllde den gamla kyrkan med värme och ljus. Körens klang och harmoni framträdde särskilt väl i denna akustiskt rika miljö, och deras tolkningar av klassiska verk gav publiken en känsla av djup andlig förbindelse.

Under kvällen, tog Babords Halsar med publiken på en resa genom tiderna, från nostalgiska visor till moderna arrangemang som visade körens mångsidighet.

Det var inte bara musiken som imponerade. Körens sceniska framträdande och humor, skapade en fängslande atmosfär. Deras förmåga att kombinera musikalisk talang med en stark scenisk närvaro gjorde kvällen extra speciell.

När konserten närmade sig sitt slut, var det tydligt att Babords Halsar hade lyckats skapa en verklig magisk kväll. Applåderna och de leende ansiktena i publiken var ett tydligt bevis på detta. Det var en kväll över förväntan. Vi ser fram emot fler av inspirerande framträdanden och ser framemot att fira deras kommande 80-årsjubileum.

Text: Tiina Tsiouras

Besök Babords Halsar hemsida: HÄR

spot_img

Populär

Mer som detta

De nya fattigpensionärerna – Beroende av sina barn

Man trodde att de äldsta kvinnorna, som hamnat i...

Preliminära resultat av folkomröstningen om hemtjänsten

Vi har nu de preliminära resultaten från folkomröstningen om...

Felaktigt beslut om hemtjänst i Nynäshamn upphävt av Förvaltningsrätten

En grupp invånare i Nynäshamn, har framgångsrikt överklagat ett...

EU-valet och Folkomröstningen 9 juni 2024

Hej alla invånare och radiolyssnare i Nynäshamns kommun! Vi på...