Campus Nynäshamn startar en ny utbildning inom marinel.

Campus Nynäshamn tar ännu ett steg mot att stärka näringslivets kompetensförsörjning genom att introducera en ny utbildning inom marinel; Marinelektriker.

Utbildningen startar till hösten och är en del av utbildningsformen nationell yrkesutbildning – en helt ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna. Under införandet av utbildningsformen sker den som en pilotverksamhet som sträcker sig under perioden 2024-2026.

Syftet med denna satsning är att skapa en direkt koppling mellan utbildning och näringslivets behov inom bristyrken, där de studerande får de färdigheter och kunskaper som krävs för att möta de utmaningar som finns inom marinteknikområdet. Utbildningen planeras att starta redan nu under hösten 2024.

Anneli Sahlin, rektor på Campus Nynäshamn uttrycker sin glädje över den nya utbildningen och dess potential att forma framtidens experter inom marinel:

”Vi är oerhört glada över att kunna introducera Marinelektrikerutbildningen på Campus Nynäshamn och stolta över att vi getts förtroendet att delta i framtagandet av en helt ny utbildningsform inom skolväsendet. Genom denna satsning strävar vi inte bara efter att tillhandahålla högkvalitativ utbildning, utan också att möta den växande efterfrågan på kompetent arbetskraft inom marintekniksektorn. Detta är ett betydelsefullt steg för Nynäshamns kommun som marin kuststad. Jag hoppas att utbildningen kan utgöra en del av ett framtida Marint Center vilket skulle vara betydelsefullt för såväl marinbranschen som för Nynäshamns kommun.”

Genom att erbjuda en mångfacetterad utbildning som kombinerar teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet, rustar Campus Nynäshamn studeranden för en framgångsrik karriär inom marinteknik och bidrar därigenom till att säkra Sveriges framtid som en ledande aktör inom sektorn.

Campus Nynäshamn är motor, mäklare och mötesplats för företag och studerande med mål att skapa kompetenstillväxt och innovation via möten mellan utbildning och arbetsliv. En mötesplats som ger möjlighet för kompetenshungriga från hela landet att förverkliga sina utbildningsdrömmar. Campus Nynäshamn erbjuder såväl platsförlagda som distansbaserade utbildningsupplägg.

För mer information: Anneli Sahlin, Rektor, 0724672059, anneli.sahlin@nynashamn.se, campusnynashamn.se

Läs mer: HÄR

spot_img

Populär

Mer som detta

Militärutgifterna fortsätter att stiga i spår av ökad osäkerhet

År 2023 spenderade världen 2443 miljarder dollar på militär,...

Carina Lundberg Uudelepp ny kommundirektör i Nynäshamns kommun

Nu är det bestämt att Carina Lundberg Uudelepp blir...

Medieinvesteringarna stiger i mars – digitala plattformar når rekordnivåer

Under mars månad ökade pengarna som satsas på reklam...

Kommunal hotar med strejk efter medlingsbud

Imorgon, torsdag, planerar cirka 5 000 kommunanställda att gå...