Arrendeavtal klart med Ösmo fotbollsklubb

Kommunen hyr ut ytan intill Ösmo IP till Ösmo GIF fotbollsklubb för att anlägga en konstgräsplan där. Detta möjliggör att fler barn och ungdomar i kommunen kan träna fotboll. Nu har avtalet mellan kommunen och Ösmo GIF klart.

Avtalet gäller marken intill Ösmo IP, där det tidigare fanns en isrink och den angränsande parkeringsytan, sammanlagt cirka 3 000 kvadratmeter, som kommuner äger.

– Det känns bra att vi fått till det här avtalet då det kommer ge Ösmo fotbollsklubb bättre förutsättningar för sin fina verksamhet, säger Marcus Svinhufvud, kommunstyrelsens ordförande.

Ösmo GIF, som kommer arrendera marken, vill använda ytan till att göra en konstgräsplan. Föreningen har under många års tid varit i behov av utökade ytor för sin verksamhet. Med arrendeavtalet blir det nu möjligt.

– Äntligen! Det här avtalet är ett steg i rätt riktning för att vi ska kunna utöka vår verksamhet och göra det möjligt för ännu fler barn och ungdomar i kommunen att spela fotboll, säger Mikael Holmberg, ordförande för Ösmo GIF.

Avtalet gäller från och med den 1 maj 2024 och fem år framåt under förutsättning att föreningen beviljas bidrag från Fotbollsförbundet för att finansiera investeringen. Avtalet kan därefter förlängas ytterligare fem år.

Källa

spot_img

Populär

Mer som detta

Preliminära resultat av folkomröstningen om hemtjänsten

Vi har nu de preliminära resultaten från folkomröstningen om...

Felaktigt beslut om hemtjänst i Nynäshamn upphävt av Förvaltningsrätten

En grupp invånare i Nynäshamn, har framgångsrikt överklagat ett...

EU-valet och Folkomröstningen 9 juni 2024

Hej alla invånare och radiolyssnare i Nynäshamns kommun! Vi på...

Rapport: Varför Företagare Står Maktlösa mot Skatteverket

Företagare har i stort sett ingen chans att överklaga...