Arrendeavtal klart i hamnområdet

Ett nytt arrendeavtal för fastigheten där Norberg och & Nilsson tidigare hade sin verksamhet är nu klart. Den nya arrendatorn, FL fast AB, företräds av bland annat Niklas Ljung som även är delägare i bland annat Kroken och Maggans.

Kommunen har godkänt överlåtelsen av det befintliga arrendet. Den nya aktören har även förvärvat byggnaden av tidigare arrendator.

– Det här är positivt eftersom lokalen idag står tom. En till verksamhet bidrar till mer liv, trygghet och rörelse i hamnområdet. Den nya arrendatorn bidrar redan idag till detta vilket gör att vi ser dem som en lämplig aktör, Marcus Svinhufvud, kommunstyrlesens ordförande.

Just nu pågår ett projekt som syftar till att skapa en gästhamn som är attraktivare, livfullare och roligare under en större del av året. Projektet pågår under cirka 5 år och gästhamnsområdet kommer att utvecklas enligt en metod som kallas för platsbyggnad, som innebär att olika aktiviteter och idéer testas genom tillfälliga lösningar i området.

– Sedan ska vi förstås titta på hamnutvecklingen på längre sikt, men exakt hur det arbetet ska gå till är ännu inte helt klart, säger Jenny Linné, samhällsbyggnadschef.

Arrendet gäller från och med 7 juli 2023 och gäller till februari 2027.

Källa: www.nynashamn.se

spot_img
spot_img

Populär

Mer som detta

Högt antal A-traktorer underkända vid besiktning

En rapport från P4 Kalmar avslöjar att en betydande...

Sveriges vägar i förfall: Expert larmar om ökande potthålsproblem

Alarmrapporter strömmar in från hela Sverige. Enligt experter faller...

Trots motstånd från männen, startade hon företaget.

Helena Samsioe, känd som Sveriges drönardrottning, har snabbt lockat...