2024s nya regler och skatteförändringar: en översikt

Skatteökningar på alkohol och tobak, införande av en global minimiskatt, samt förhöjda tak för rot-avdrag. Dessa är bland de åtgärder som kommer att börja gälla i Sverige efter det nya året, rapporterar Dagens Juridik.

Höjd skatt på alkohol och tobak, global minimiskatt och höjda gränser för rot-avdrag. Det är några av de regler som träder i kraft efter årsskiftet i Sverige, enligt Dagens Juridik.

Ett axplock från listan visar bland annat höjd skatt på alkohol, tobak och nikotin samt en sänkning av skatten på bensin och diesel. Flygskatten justeras också upp vilket leder till en ökning av avgifterna per passagerare.

Vidare förstärks jobbskatteavdraget medan skatten på pensioner sänks. Ytterligare förändringar innefattar en global minimibeskattning för stora multinationella företag inom EU, en utvidgad tidsgräns för expertskatt, och anpassningar i skatteregler för naturgrus och avfall.

Dessutom väntar ändringar som påverkar hållbarhets redovisning för företag, nya regler för ordningsvakter, och skärpta straff för vapenbrott.

Läs mer: HÄR

spot_img
spot_img

Populär

Mer som detta

Högt antal A-traktorer underkända vid besiktning

En rapport från P4 Kalmar avslöjar att en betydande...

Sveriges vägar i förfall: Expert larmar om ökande potthålsproblem

Alarmrapporter strömmar in från hela Sverige. Enligt experter faller...

Trots motstånd från männen, startade hon företaget.

Helena Samsioe, känd som Sveriges drönardrottning, har snabbt lockat...